Foto
Heusden, een authentieke Vestingstad 
De pittoreske vestingstad Heusden, gelegen  aan de Maas is ontstaan rondom een van de oudste water¬burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Na 1968 werd de stad grondig gerestaureerd. Het uitgangspunt was de kaart van Blaeu uit 1649. Zo zijn de vestingwerken en de gedempte stadshaven weer in ere hersteld. Met de restauratie behaalde Heusden in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs ‘Urbes Nostrae’. 

Heusdense ondernemers zijn gastvrij
Vandaag de dag is Heusden één van de mooiste vestingsteden van Nederland. De Heusdense ondernemers  staan garant voor gastvrijheid in hun speciaal zaken. Heusden kent geen winkels van landelijke winkelketens. Een overzicht van hetgeen Heusden aan leuke winkels te bieden heeft vindt u op www.vesting-heusden.nl. Naast de winkeltjes kent Heusden diverse restaurants waar u culinair kunt genieten of gewoon een lekkere kop koffie of een glas wijn kunt drinken.

Heusden is een kunststad 
In Heusden wonen en werken diverse bekende kunstenaars, zoals Clemens Briels en Adry. Er zijn maar liefst 14 galeries, waaronder Adry's Atelier en Galerie op de historische Vismarkt.

Waarom Heusden
Waarom Heusden hoeft verder geen betoog. De middeleeuwse sfeer, de gastvrijheid van de Heusdense ondernemers en de verscheidenheid in kunst maken uw bezoek aan de Vesting meer dan de moeite waard. Als voorproefje hebben we hier al  een paar prachtige beelden van de Vesting voor u. In het HBT-filmpje "Heusden in 1 minuut"  www.hbtheusden.nl/heusden-in-1-minuut komt ook Adry nog even in beeld.