Foto

De nieuws blog van Adry

Op deze pagina wordt het laatste nieuws van Adry gedeeld. Zo krijgt u een kijkje in de keuken van Adry. De schilderijen waar ze mee bezig is, haar gedachten, exposities en meer.

Geinspireerd? Leuke ideeen? Een vraag voor Adry?  We nodigen iedereen graag uit om te reageren op een berichtje of kom gewoon een keer langs in onze atelier en galerie en maak kennis met Adry en haar schilderijen.

Met hartelijke en schilderrijke groet,  
Adry en Ben
 

Sjaals van Adry, een kleurrijke, schilderrijke omarming draagbare kunst voor onderweg

  25/09/2018     Reacties (0)

U kent Adry van haar kleurrijke, vrolijke schilderijen die zij al meer dan 30 jaar met heel veel plezier maakt. Haar muze is de tulp en naast het schilderen heeft ze een paar jaar geleden het vilten van sjaals ontdekt. Met wol op zijde waarin haar kleurgebruik en haar muze de tulp weer in naar voren kwamen.
                
Het vilten van sjaals doet Adry nog steeds met veel plezier. Adry’s vrolijke, schilderrijke kleuren komen zoals u ziet ook in haar vilten sjaals tot uitdrukking.

 Maar nu heeft ze het schilderen op zijde ontdekt. 

Het schilderen op zijde vraagt een totaal andere techniek dan het vilten van sjaals  en hiervoor zijn ook andere materialen nodig dan voor het schilderen op een linnen doek.  Adry heeft deze uitdaging opgepakt en haar eerste zelf geschilderde sjaal op zijde is gelukt. Het is ook een echte Adry geworden. Kleurrijk met haar muze de tulp.  Deze Adry sjaals zijn alleen maar in de galerie te koop, want u moet ze zien en voelen. Met Adry’s sjaals heb je kleurrijke draagbare kunst voor onderweg.

Naast zelf op zijde te schilderen kan het tegenwoordig perfect om schilderijen van Adry op sjaals te laten printen. Hierbij twee voorbeelden die ook via de website te bestellen zijn. Ga hiervoor naar: www.adry.nl/adrysjaals 


 

Lees meer

Brabants Dagblad 14-06-18 "Adry's schilderijen helpen gehandicapte kinderen""

  14/06/2018     Reacties (0)

Adry's schilderijen helpen gehandicapte kinderen

HEUSDEN - Al 25 jaar maakt Adry Deekens kerst- en wenskaarten voor het Liliane Fonds. Kinderen met een handicap in de Derde Wereld worden ermee geholpen.
Adry Deekens in haar atelier aan de Vismarkt in Heusden.

Lees meer

Privacy wetgeving

  25/05/2018     Reacties (0)

Privacywet (verklaring)

Met het oog op de nieuwe privacywet, welke per 25 mei 2018 van kracht is,  attenderen wij u erop dat de  zorg en de verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens daaraan stelt.

Het abonneebestand van onze  nieuwsbrief  en webwinkelbestand wordt niet aan derden verstrekt.


Atelier & galerie Adry
Adry en Ben Deekens
25-05-2018 

Lees meer

Nationale tulpendag en Adry's tulpenliefde

  07/01/2018     Reacties (0)

Graag informeren wij u, zo in het begin van   het jaar over Adry’s liefde voor de tulp in 2018, zo is er op 20 januari al de:
 

Nationale Tulpendag
 
Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 20 januari 2018 is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen.

Tulpen plukken:
Van 13:00 tot 16:30 is de tulpenpluktuin open. Op de Dam leggen bloembollenkwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen en nodigen iedereen uit om vanaf 13.00 uur gratis een bosje te plukken (op=op). Daarnaast zorgen de kwekers voor een aantal romantische verrassingen op de Dam… Dus, reis af naar Amsterdam, Ga samen en neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen.
Extra leuk: dit jaar is het thema van de Nationale Tulpendag 'romantiek'. En dat voelt iedereen wel! Want wie is er nu niet verliefd op deze vrolijke, kleurrijke tulpen?  Zeg het met tulpen:  Onstuimige liefde, genegenheid, enthousiasme of puurheid.
Zo spreekt Adry’s schilderij “Tulpenliefde” voor zich. 
 

Tulpenliefde
    tulp ik hou van jou
I love you
ich liebe dich in alle talen
          tulp, zwerm maar om me heen
ik deel je met iedereen
de tulpenliefde zit in mij
voor jou
Adry
  


De tulp is al heel lang de inspiratiebron voor Adry. 
Adry was in 1994 al opgevallen met haar kleurrijke schilderijen door het Keukenhof en werd uitgenodigd haar tulpenschilderijen in het voorjaar 1995 in het Keukenhof te komen exposeren.

Sinds 1995 heeft zij zich verder ontwikkeld in haar muze “de tulp”. De kleuren zijn nog krachtiger geworden en de schilderijen emotioneler. Haar muze werd steeds belangrijkerder in haar leven. 

                                                                                                                              
Keukenhof als inspiratiebron 


De Keukenhof en de bloembollenvelden blijven elk jaar belangrijke inspiratiebronnen voor Adry.

Adry gaat ieder jaar in begin mei naar de voor haar zo belangrijke bloembollenvelden. De kop van Noord Holland en uiteraard naar de Keukenhof. De Keukenhof is dit jaar geopend van 22 maart tot en met 13 mei.Adry’s tulpenliefde expositie:

Op de openingsdag van het Keukenhof, op 22 maart,  is er ook de opening van Adry’s tulpenliefde expositie in haar eigen atelier en galerie op de Vismarkt . Een expositie met schilderijen om verliefd op te worden.
 
  
“Happy me” is een schilderij uit Adry’s beginperiode en behoort tot de privé-collectie.
 
 

 

Lees meer

Adry's kerstverhaal in Brabeau

  04/12/2017     Reacties (0)

Het Kerstnummer van Brabeau is uit met Adry's Kerstverhaal over Kunstschilderbeer Boes. Helaas is de lettergrootte niet echt goed leesbaar, onze excuses hiervoor maar Brabeau, het tijdschrift over Brabant,  is in alle Brabantse tijdschriftenwinkels en supermarkten te verkrijgen.   

Het Brabeau speciale kerstkaartenset,  gemaakt van de afbeeldingen van de schilderijen die  in het voorleesverhaal zijn gebruikt kunt op Adry's website bestellen.                   

 


 

Lees meer