Nationale tulpendag en Adry's tulpenliefde

Graag informeren wij u, zo in het begin van   het jaar over Adry’s liefde voor de tulp in 2018, zo is er op 20 januari al de:
 

Nationale Tulpendag
 
Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 20 januari 2018 is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen.

Tulpen plukken:
Van 13:00 tot 16:30 is de tulpenpluktuin open. Op de Dam leggen bloembollenkwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen en nodigen iedereen uit om vanaf 13.00 uur gratis een bosje te plukken (op=op). Daarnaast zorgen de kwekers voor een aantal romantische verrassingen op de Dam… Dus, reis af naar Amsterdam, Ga samen en neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen.
Extra leuk: dit jaar is het thema van de Nationale Tulpendag 'romantiek'. En dat voelt iedereen wel! Want wie is er nu niet verliefd op deze vrolijke, kleurrijke tulpen?  Zeg het met tulpen:  Onstuimige liefde, genegenheid, enthousiasme of puurheid.
Zo spreekt Adry’s schilderij “Tulpenliefde” voor zich. 
 

Tulpenliefde
    tulp ik hou van jou
I love you
ich liebe dich in alle talen
          tulp, zwerm maar om me heen
ik deel je met iedereen
de tulpenliefde zit in mij
voor jou
Adry
  


De tulp is al heel lang de inspiratiebron voor Adry. 
Adry was in 1994 al opgevallen met haar kleurrijke schilderijen door het Keukenhof en werd uitgenodigd haar tulpenschilderijen in het voorjaar 1995 in het Keukenhof te komen exposeren.

Sinds 1995 heeft zij zich verder ontwikkeld in haar muze “de tulp”. De kleuren zijn nog krachtiger geworden en de schilderijen emotioneler. Haar muze werd steeds belangrijkerder in haar leven. 

                                                                                                                              
Keukenhof als inspiratiebron 


De Keukenhof en de bloembollenvelden blijven elk jaar belangrijke inspiratiebronnen voor Adry.

Adry gaat ieder jaar in begin mei naar de voor haar zo belangrijke bloembollenvelden. De kop van Noord Holland en uiteraard naar de Keukenhof. De Keukenhof is dit jaar geopend van 22 maart tot en met 13 mei.Adry’s tulpenliefde expositie:

Op de openingsdag van het Keukenhof, op 22 maart,  is er ook de opening van Adry’s tulpenliefde expositie in haar eigen atelier en galerie op de Vismarkt . Een expositie met schilderijen om verliefd op te worden.
 
  
“Happy me” is een schilderij uit Adry’s beginperiode en behoort tot de privé-collectie.
 
 

 

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties