Foto

Adry is de dochter van de Drunense schoenmaker Wim van Gorp en werd geboren op 25-02-1951. Op haar 16e wilde ze het liefst naar de kunstacademie, maar het werd de opleiding voor kleuterleidster. Hier ontwikkelde ze ook haar creativiteit en toen haar zoon Nardus werd geboren in 1975 werd schilderen haar passie. Ze volgde de Daca-academie in Eindhoven waar ze lessen volgde bij o.a. Nico Vrielink. Adry ontwikkelde zich als autodidact tot een schilderes die met passie en emotie haar kleurrijke, vrolijke schilderijen maakt. Gaandeweg werd de tulp haar muze, waarmee ze nu al bijna 30 jaar haar verhaal vertelt, een verhaal dat niet wordt verteld met letters en woorden, maar met felle, levendige penseelstreken.

Op de foto staat Adry voor haar 2000ste schilderij, getiteld “Dagboek van een schilder”, waarin elke tulp staat voor een levensfase van Adry, die zij in dichtvorm heeft beschreven. 

 

25 jaar Adry

Onlangs vierde Adry haar 25 jarige jubileum met een speciale expositie " Ode aan de Maas".  Ter gelegenheid van haar jubileum hebben we alle alle hoogtepunten uit 25 jaar tulpenbeleving van Adry’s schilderrijke carrière  op een rijtje gezet. Bekijk alle  hoogtepunten van Adry.

 

 

Foto

Onderscheiding Nederlandse tulpenschilder

 In 2012 en 2013 kreeg Adry voor haar een belangrijke waardering als de “Nederlandse tulpenschilder”. Turkije is het land van oorsprong van de tulp en Asya Lale, de grootste tulpenbollenkweker in Turkije nodigde Adry in 2011 uit voor een expositie in Istanbul, die in 2012 werd gevolgd door een uitnodiging van de stad Alanya voor eveneens een expositie met haar Nederlandse tulpenschilderijen. 

Hier schilderde zij o.a. in een middeleeuwse tuin het schilderij: “We all share the same tulip”.
 

Foto

Boek: “De schilder en haar muze”

De schilder en haar muze is een verzameling van schilderijen en gedichten uit een periode van 30 jaren geboeid te zijn door tulpen. Tulpen door hun heldere kleuren en vormen, hun geslotenheid en openheid. Het vallen van hun blaadjes en het er niet meer zijn. Allemaal aspecten die Adry blijven bezig houden en haar emoties raken. Zowel van de tulp als van de mens. Uit Adry’s oeuvre van zo’n 2200 schilderijen, werd een selectie gemaakt van 61 schilderijen. 

Deze zijn terug te vinden in het boek. Het is een 132-pagina’s tellend, zeer kleurrijk gebonden boekwerk geworden. Gedichten, overdenkingen en schetsen geven Adry’s boek een belangrijke meerwaarde.

Haar werk kenmerkt zich door de vrolijke en kleurrijke uitstraling, het geen ook op speelse wijze is doorgevoerd in het boek met een grote diversiteit in kleur en typografie. Het boek is tweetalig geschreven, in het Nederlands en Engels.

Bestel het boek hier...

Foto

Adry stelt werken beschikbaar aan Zorgcentra voor inspiratie en positieve energie


Adry heeft in 2015 een aantal schilderijn beschikbaar gesteld aan  de bewoners, de verzorgers en de bezoekers van Zorgcentra in de Regio, zoals in Woonzorgcentrum den Herdgang in Tilburg, Zorgcentrum Eikendonk in Waalwijk en Woonzorgcentrum De Leyenstein in Kerkdriel. Hier zorgen haar schilderijen voor inspiratie en positieve energie.

 


 

Foto

Adry en het Liliane Fonds

Als sinds 1993 spelen Adry’s wenskaarten een belangrijke rol om kinderen met een handicap op weg naar een betere toekomst te helpen. In de loop der jaren zijn er van Adry’s schilderijen ruim 150 wens- en kerstkaarten gemaakt. Deze staan nu allemaal op de website om door u besteld te kunnen worden.

20% van elke door u verstuurde kaart komt ten goede aan het werk van het Liliane Fonds om kinderen met een handicap een beter toekomstperspectief te bieden. Dit jaar is de opbrengst van de wenskaartenactie bestemd voor kinderen in de Filipijnen. 

Doe dus mee aan de Liliane wenskaartenactie en bestel ze om dit jaar toch maar weer een kaartje te kunnen versturen.

Bekijk alle Liliane wenskaarten