Foto

Adry’s “25 jaar” jubileum expositie

 
Ook de opening van Adry’s jubileumexpositie op 11 juni j.l.  werd een hoogtepunt in Adry’s kleurrijke, schilderrijke carrière. Er waren 3 burgemeesters die in deze 25 jaar betrokken zijn geweest bij Adry en haar exposities. Dat zijn Fons Naterop van de gemeente Aalburg, Frans Buijserd, burgemeester van Nieuwkoop, voorheen burgemeester van Aalburg en de burgemeester van Heusden, Jan Hamming.
 
Alle drie de  burgemeesters volgen Adry nog steeds met veel plezier en Adry was blij met de komst van Frans Buijserd en Jan Hamming om de jubileumexpositie gezamenlijk te openen. Fons Naterop was helaas verhinderd vanwege verplichtingen in Babylonienbroek. Een fantastisch dorpje, midden in het Land van Heusden en Altena, waar Adry bijna 10 jaar heeft gewoond en een atelier had met een weids uitzicht   over de weidelanden.  

Lees hier alles over Adry's  " Ode aan de Maas" 
 
Foto
Waar blijft de tijd. Adry kijkt op  deze 25 jaar in Heusden met veel plezier terug. Met haar eigen galerie en haar atelier op de Vismarkt, centraal gelegen in de vesting heeft ze haar kunstbeleving en haar schilderijen met heel veel mensen kunnen delen. Veel van haar schilderijen zijn verkocht en zijn over de hele wereld terecht gekomen. 
 
Foto
28 jaar geleden, op 1 januari 1998 is Adry gestart met haar kunstuitleenformule. 
Het pand waar ze destijds in de Loeffstraat in Waalwijk woonde leende zich daar bij uitstek voor, maar 3 jaar later liep ze op mooie zondagmiddag in Heusden en zag ze dat op de Vismarkt een pand beschikbaar was, waar ze in twee verdiepingen haar kunst kon presenteren. Ze werd enthousiast. 
 
Het pand kreeg de naam:  “HeusdensHoogh” en Adry startte daarin  met veel plezier haar Atelier en Galerie Adry.  
 

Het begin van 25 jaar Heusden 

Foto


Adry en het Liliane Fonds

 
In 1993 heeft Adry haar eerste wenskaart ontworpen voor het Liliane Fonds. Toen heeft zij zich laten inspireren door het thema: “Ik wil rechtop staan“. De opbrengst van deze eerste wenskaartenactie was bestemd voor het werk van het Liliane Fonds in Tsjaad. We zijn nu bijna 25  jaar verder en dit thema, 
 
”Ik wil rechtop staan”
 
 leeft nog steeds bij heel veel kinderen in de ontwikkelingslanden waar het Liliane Fonds actief is. In deze 24 jaar heeft Adry vele duizenden kinderen kunnen helpen met de opbrengst van haar wenskaarten om kinderen met een handicap een betere toekomst te geven. Ook nu nog, na bijna 25 jaar  komt 20 % van elke verkochte wenskaart ten goede aan het Liliane Fonds. 

 De schilderijen van Adry en de wenskaartenactie voor het Liliane Fonds zijn op een bijzondere manier met elkaar verweven. Adry levert met haar schilderijen in gloedvolle kleuren haar bijdrage aan het succes van deze wenskaartenactie.   
Met de opbrengst helpt het Liliane Fonds kinderen met een handicap in ontwikkelings- landen weer op weg naar een betere toekomst. Met het versturen van de Liliane wenskaarten geven we te kennen dat we bij elkaar horen en elkaar nodig hebben. In haar schilderijen waarvan de wenskaarten zijn gemaakt brengt Adry die verbondenheid tot uitdrukking. 
 
Met alle kleurkracht op haar palet wil ze laten zien dat in de natuur de wil tot overleven ondanks alle machteloosheid toch altijd weer boven komt. Die sterke groeikracht wenst ze van harte toe aan kinderen die met een handicap door het leven moeten gaan. 

Bekijk hier alle wenskaarten die Adry voor het Lililiane fonds heeft gemaakt.   
 
Foto

Collage voor het Liliane fonds


Adry heeft onlangs een nieuw product laten maken, nl. een collage van haar schilderijen geprint op kunststof. In het pittoreske middeleeuwse vestingstadje, komen jaarlijks vele duizenden toeristen uit alle delen van de wereld. De collage wordt geprint op kunstofplaatjes in het formaat 20 x 20 cm. en wordt verpakt in een handzaam doosje dat gemakkelijk in de koffer mee naar huis kan. Adry vertrouwd erop dat dit een goed verkoopbaar product gaat worden, waarmee ook net als de wenskaarten vele duizenden kinderen met een handicap door het Liliane Fonds op weg naar een betere toekomst geholpen kunnen worden. 
 
Foto

Het Keukenhof


Adry was in 1994 al opgevallen door het Keukenhof en werd uitgenodigd haar tulpenschilderijen in het voorjaar 1995 in het Keukenhof te komen exposeren.

Met trots staat ze, omringd door haar familie, voor één van haar destijds geëxposeerde tulpenschilderijen.
  
Sinds 1995 heeft zij zich verder ontwikkeld in haar muze “de tulp”. De kleuren zijn nog krachtiger geworden en de schilderijen emotioneler. Haar muze werd steeds belangrijkerder in haar leven. 

Adry's werk in China 


N.a.v. de Keukenhof expositie zijn een aantal werken van Adry naar China gegaan.
Adry kreeg deze foto van premier Kok voor haar schilderij in 1995,  die destijds in China was  voor een grote handelsmissie. Zoals u ziet brengen Adry’s schilderijen en de tulp kleur in het bedrijf.
 
 
Foto
Foto

De Keukenhof als inspiratiebron 


De Keukenhof en de bloembollen velden blijven elk jaar belangrijke inspiratiebronnen voor Adry.
Adry is begin mei van dit jaar weer in de voor haar zo belangrijke bloembollenvelden geweest. De kop van Noord Holland en uiteraard in de Keukenhof. 
 Het inspireerde Adry weer om te komen tot een nieuw schilderij en dit is het deze keer geworden:        
 

Close to you and you

 
Nr.  2259  -  60 x 140 cm
Foto

Adry’s Boek  “De schilder en haar muze” 


Bij haar schilderwerk maakt Adry ook gedichten. Gedichten die de emotie weergeven waarin zij het schilderij schilderde. 

De schilder en haar muze is een verzameling van schilderijen en gedichten uit een periode van 30 jaar geboeid te zijn door tulpen. Geboeid door hun heldere kleuren en vormen, hun geslotenheid en openheid. Het vallen van hun blaadjes en het er niet meer zijn. Allemaal aspecten die Adry blijven bezig houden en haar emoties raken. Zowel van de tulp als van de mens. Uit Adry’s oeuvre werd een selectie gemaakt van 61 schilderijen. Deze zijn terug te vinden in het boek. Het is een 132-pagina’s tellend, zeer kleurrijk gebonden boekwerk geworden. Gedichten, overdenkingen en schetsen geven Adry’s boek een belangrijke meerwaarde. Haar werk kenmerkt zich door de vrolijke en kleurrijke uitstraling, wat ook op speelse wijze is doorgevoerd in het boek met een grote diversiteit in kleur en typografie. Het boek is tweetalig, in het Nederlands en Engels.
  
 
Haar schilderij close to you and you kreeg dit gedicht mee: 
 
“Close to you and you” 
een streling langs mijn wang langs jouw en jouw wang over mijn gezicht jouw en jouw gezicht teder, mooi
   
Adry
 
 
 
 
 

Adry in Turkije

 
Een bijzonder waardering voor haar werk was de uitnodiging in 2012 om in Turkije, in Alanya en Istanbul  te komen schilderen en te exposeren. Turkije is het land van oorsprong van  de tulp, dus Adry was bijzonder blij met deze uitnodiging  en schilderde daar o.a.
 
We all share the same tulip (Lale) 
In een heerlijke, historische tuin wist zij in Alanya haar expressie over de Turkse en de  Nederlandse tulp in haar schilderijen te krijgen.  
 
 
 Met dank aan het stadsbestuur van Alanya en Istanbul
 
Er is een tv-filmpje gemaakt n.a.v. haar bezoek aan Turkije dat op Nederland 1 in
2013 is uitgezonden. Dit stuur ik u graag toe via We Transfer (450 MB)
 
Foto

Op weg naar haar 2000ste schilderij

 Het schilderen vulde in de afgelopen 25 jaar haar leven. Ze koos de kleuren krachtig en helder met de tulp als haar muze die ze omschrijft als:   

ze omarmt me ze wiegt me
ik voel me veilig bij haar en geef dat door
in mijn werk
 
 

Adry’s 2000ste schilderij

Adry’s kleurgevoel is bijzonder. In de loop der jaren is dat onbetwist haar “visitekaartje” geworden. Een “Adry” herken je aan de kleuren: Regenboogkleuren zoals die in haar 2000ste schilderij “ Het dagboek van een schilder” volledig tot hun recht komen.
 

Van Adry’s 2000ste schilderij is een fotoboekje gemaakt dat een gefaseerd beeld weergeeft over de totstandkoming van het in september 2011 gerealiseerd werk.